Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Haalbaarheidsstudie
  • Omgevingsvergunning
  • Ontwerp&Vormgeving
  • Prijs- en contractvorming
  • Technisch ontwerp

Dierenkliniek AnimalCare

Nieuw en origineel gebouw

Nieuwe kliniek AnimalCare ter vervanging van de drie vestigingen

 

De locatie
Gelegen aan een zichtlocatie op de grens van de gemeenten Harderwijk en Ermelo, is een nieuw gebouw ontworpen ter vervanging van de drie vestigingen van AnimalCare in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Optimale ontwerp
De samenvoeging van de twee vestigingen van gezelschapsdieren en een van landbouwhuisdieren, elk met een eigen manier van werken, heeft geleid tot het onderzoeken van diverse mogelijkheden wat betreft indeling en routing. Er zijn een aantal bedacht en besproken om uiteindelijk tot het meest optimale en daarmee werkbare ontwerp te komen. Het uitgangspunt voor de uitstraling van het gebouw aan de buitenzijde is gekozen voor een combinatie van hout en metselwerk. Voor het metselwerk is gekozen voor een strakke strengpersteen, paars en antraciet gemêleerd. Wat betreft het hout zijn verschillende houtsoorten en afwerkingsmogelijkheden onderzocht. Gekozen is voor Nobelwood met een vooraf aangebrachte afwerking waardoor het hout gelijkmatig vergrijst. Vanaf de rotonde is de houten ronde gevel kenmerkend en in het oog springend.

Interieur en verlichtingsplan
Ook aan het interieur is veel aandacht besteedt en dan in hoofdzaak de gezamenlijke wachtruimte. Hiervoor zijn balies, leestafel en zitmeubelen op maat ontworpen en gemaakt. Een goed doordacht verlichtingsplan maakt het geheel af. De opdrachtgever is bij het ontwerp nauw betrokken geweest, tot in detail, wat heeft geleid tot een zorgvuldig en representatief ontwerp. Een ontwerp waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

Feiten en cijfers:

  • Ca. 680m² BVO,
  • 450m1 houten ‘beams’
  • 250m² houten gevelbekleding
  • onder andere twee operatiekamers.

Medewerker aan het woord

Viktor – Bim-modelleur en bouwkundige

Veel aandacht ging uit naar de voorbereiding waardoor het leeuwendeel van de uitvoering op rolletjes is verlopen. Het neusje van de zalm is de in het oog springende ronde houten gevel met de beams in het zicht die op de rotonde van de naastgelegen Groene Zoomweg gericht is.

Gerelateerde Projecten