Wat hebben we gedaan:

  • Bouwbegeleiding
  • Ontwerp&Vormgeving

Verbouwing

Vrijstaande bungalow Dahlialaan

Kap verhoging voor meer leefruimte in bungalow Dahlialaan

 

De locatie
Deze vrijstaande bungalow is gelegen aan de Dahlialaan, aan de rand van het centrum van Ermelo.

Toelichting

Deze bungalow met een rechthoekige plattegrond is op de begane grond efficiënt ingedeeld, kenmerkend voor de jaren-70. Door de flauwe hellingshoek van de kap was de bruikbare ruimte op de verdieping minimaal te noemen. De opdrachtgevers hadden met name de wens om de leefruimte  op de verdieping te vergroten.  Zij hebben in het eerste gesprek deze sterke en minder sterke kanten van hun woning met onze architect gedeeld. Een nieuwere steilere kap met aan iedere zijde een dakkapel zorgt voor meer te benutten vloeroppervlakte. De kopgevels zijn afgewerkt met onderhoudsarme geveldelen in een  donkere kleur. Ook de boeidelen en goten zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Door de nieuwe afmetingen van de kapconstructie  is de verhouding van de gehele bungalow tussen onder en bovenbouw meer in harmonie gekomen, waardoor het nu niet meer een bungalow is, maar een vrijstaand woonhuis.

Feiten en cijfers:

  • Nokverhoging van 5,7 naar 8,5 meter

Medewerker aan het woord

Viktor – Bim-modelleur en bouwkundige

"Tot volledige tevredenheid gerealiseerd"

Nadat het Voorontwerp gereed was, heb ik de opvolgende fasen doorlopen.  Van vergunningstekeningen tot Uitvoering en Directie.  Door goede communicatie met de opdrachtgevers hebben wij ze elke fase geadviseerd en begeleid aangevuld met teken- en rekenwerk. In de prijs- en contractvorming hebben wij in samenspraak met de opdrachtgevers drie aannemers geselecteerd voor een aanbesteding. Lokale aannemer Van Panhuis Bouw heeft uiteindelijk de opdracht gekregen voor deze verbouwing. Tijdens de uitvoering hebben wij ook wekelijks toezicht gehouden op de bouwplaats en zijn er gezamenlijke opnames geweest met de opdrachtgevers om de stand van zaken door te nemen.  Ook zijn ze zelf actief aan het werk gezet om keuzes te maken die noodzakelijk zijn voor een verbouwing zoals keuzes voor de afwerking van wand, vloer van de slaapkamers en de gehele inrichting en afwerking van de badkamer. Deze verbouwing is in eerste plaats van de opdrachtgevers en in tweede en derde plaats van de aannemer en architect tot volledige tevredenheid gerealiseerd. Het uiteindelijke doel om het woongenot te vergroten, is daarmee gehaald.

De klant aan het woord

"De vergunning van de gemeente was snel geregeld en het contact met de aannemer was zeer snel gelegd."

Het Veluws ontwerpburo heeft goede ideeën, is goed bereikbaar en prettig in contact. De vergunning van de gemeente was heel snel geregeld en de contacten met de aannemers waren snel gelegd. De uiteindelijke prijs is hoogstwaarschijnlijk lager dan we zelf hadden kunnen uitonderhandelen. Daarnaast werd de bouw goed in de gaten gehouden.

 

-- Familie Creyghton

Gerelateerde Projecten